e-knjige

nedjelja, 07.07.2013.

Chuck Palahniuk

Chuck Palahniuk - Klub boraca

“Ne postoji nikakva tajna udruga klubova gdje se momci tuku, nezadovoljni svojim ispraznim životom, jalovom karijerom, odsutnim ocem. Klubovi boraca su fikcija. Ne možete otići tamo. Ja sam ih izmislio... Ali dio Kluba boraca je istinit. To nije toliko roman, koliko antologija iz života mojih prijatelja. Knjigu su stvorili svi ti ljudi. Uza sve ono što je dodano, priča postaje žešćom, pročišćenijom, i više nije zapis o samo jednom životu, već o cijeloj generaciji. Ne samo o generaciji, već o ljudima...

Chuck Palahniuk - Rigotina

Pahlahniuk u ovom provokativnom romanu konstruira priču o provincijskom antijunaku, neobičnom dječaku koji odrasta u još neobičnijeg mladića, Busteru Rigotini Caseyju.
U formi oralne povijesti, niza svjedočenja različitih protagonista koji su ga poznavali, stječemo mozaički uvid u pomaknuti projekt izgradnje transhistorijskog, eugeničkog nadčovjeka.
U tom su prenapučenom svijetu, dovedenom do krajnosti klasnog sukoba, ljudi podijeljeni na dnevne i noćne. Dok je svijet dana više-manje sličan današnjoj ušminkanoj svakodnevici, svijet tame apsorbirao je, ali istodobno i iznio na vidjelo njegovo naličje: bijedu, kriminal, nesigurnost i najrazličitije opscenosti.
U tom je svijetu moguće prevariti smrt, moguće je petljati po tuđoj i vlastitoj prošlosti i genetskom kodu, doslovno sve je moguće.
U priču nas inicira bizarna ilegalna supkultura brijača-razbijača, koja uzbuđenje nalazi u izrežiranim automobilskim nesrećama čije su poprište ulice živoga noćnog grada. Na kocki možda jesu životi, ali ulog je čitava vječnost…

Chuck Palahniuk - Dnevnik

Autor kontraverznog “Kluba boraca” u svom najnovijem romanu preuzima glas gnjevne žene. Njezin muž leži u komi nakon pokušaja samoubojstva, a ona, ostavljena sama s njegovom majkom, kćeri i hrpom dugova i problema pokušava isplivati. U cijelom tom kaosu njezina ju svekrva nagovori da počne pisati dnevnik - kako bi njezin muž, ako se ikada probudi, znao što je propustio. Ali, je li to pravi razlog? Duhovito, mračno, pisano izvrsnim stilom, brzim tempom i sočnim jezikom - britka satira suvremenog potrošačkog društva, modernih struja u umjetnosti i vječnih ljudskih slabosti.

Chuck Palahniuk - Uspavanka

Carl Streator novinar je koji istražuje sindrom iznenadne dojenačke smrti za poznati tabloid. Nakon što je nekoliko puta pratio hitnu medicinsku pomoć u slučajevima smrti malih beba, Streator primjećuje da je svoj umrloj djeci noć prije smrti bila čitana ista pjesma iz knjige posuđene iz iste knjižnice. Riječ je o uspavanki, drevnoj afričkoj čaroliji koja je služila za eutanaziju bolesnika i staraca. Istražujući te slučajeve, upoznaje ženu koja je nehotice tom uspavankom ubila vlastito dijete. A i on sam je, također nehotice, prije dvadeset godina ubio vlastitu ženu i dijete istom pjesmom...



Knjiga Preživjeli je u pripremi...

download:
Chuck Palahniuk - Klub boraca
Chuck Palahniuk - Rigotina
Chuck Palahniuk - Dnevnik
Chuck Palahniuk - Uspavanka

07.07.2013. u 12:36 • 2 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Travanj 2015 (1)
Ožujak 2015 (1)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (1)
Travanj 2014 (1)
Ožujak 2014 (2)
Veljača 2014 (6)
Siječanj 2014 (3)
Prosinac 2013 (1)
Studeni 2013 (3)
Kolovoz 2013 (8)
Srpanj 2013 (20)
Lipanj 2013 (30)
Svibanj 2013 (22)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga


E-knjiga ili elektronička knjiga (eng. e-book) je elektronički (digitalni) ekvivalent tiskanoj knjizi. E-knjiga može sadržavati i online časopise i digitalne knjige napravljene da budu slušane kao audio knjige. E-knjige su tehnologija koja se rapidno razvija i mijenja. Neke e-knjige se proizvode simultano s proizvodnjom tiskanih knjiga, iako se u mnogo slučajeva kasnije stavljaju u prodaju. Često se e-knjige proizvode nakon što su knjige već tiskane, obično skenirajem (Robotic Scanners), a ponekad se tekst unosi tipkovnicom.

Linkovi


PREPORUKA za čitanje

Dvojac bez kormilara