e-knjige

četvrtak, 27.06.2013.

Christopher Paolini

Christopher Paolini - Eragon

Loveći u šumi Eragon nalazi prekrasan plavi kamen. Siromašni dječak s farme planira kamen prodati kako bi kupio hranu za svoju obitelj, no kad se iz njega izleže zmajica safirne boje, njegov će život krenuti sasvim drugim smjerom. Naoružani tek drevnim mačem i savjetima staroga pripovjedača, Eragon i Saphira putovat će kroz opasna područja staroga carstva kojim vlada kralj Galbatorix čije zlo ne poznaje granica i koji ne bira sredstva da bi dokazao kako je dostojan nositi naslijeđeni ogrtač legendarnih Jahača zmajeva koji su nekada čuvali mir u Alagaesiji.

Christopher Paolini - Prvorođeni

Eragon i njegova zmajica Safira upravo su spasili zemlju pobunjenika od strašnih i moćnih sila okrutnoga vladara Carstva, kralja Galbatoriksa. Eragon mora otputovati u Elesmeru, zemlju vila i vilenjaka, na daljnju obuku u magiji i mačevanju, a to su temeljna umijeća jahača zmaja. Putovanje je to koje se pamti cijeloga života, puno mjesta i ljudi koji ulijevaju strahopoštovanje i puno pustolovina. Ali na svakom koraku nailazi na kaos i izdaju pa ne zna kome treba vjerovati. U međuvremenu njegov rođak Roran mora u novu bitku, u svom rodnom Karvahalu, bitku koja Eragona dovodi u još veću opasnost.

Christopher Paolini - Vatra

Prošlo je samo nekoliko mjeseci otkako je Eragon izgovorio riječ „brisingr“, koja na drevnom jeziku označava vatru. Otada je naučio ne samo prizivati magiju riječima, nego je i svim svojim bićem uronio u nju. Nakon krvave bitke u Ognjenoj dolini, on i njegova zmajica Safira jedva su izvukli živu glavu. Ali na jahača i njegova zmaja već čekaju nove pustolovine, i on se zapleće u cijeli niz obećanja koja možda neće moći održati.
Obećao je svom bratiću Roranu da će mu pomoći spasiti njegovu voljenu Katarinu iz Galbatoriksovih pandža, ali duguje svoju odanost i mnogim drugima. Vardeni očajnički trebaju njegove sposobnosti i snagu, kao i vilenjaci i patuljci. Kad pobunjenici krenu u napad i opasnost vreba sa svih strana, Eragon mora donositi odluke: odluke koje će ga voditi preko cijelog Carstva i izvan njegovih granica, odluke koje će ga dovesti do nezamislive žrtve.



Nakon tri godine iščekivanja, početkom studenoga konačno će biti objavljen četvrti, ujedno i završni dio fantastičnog serijala “Nasljeđe”.

download - sve knjige:
Christopher Paolini - sve knjige

27.06.2013. u 20:10 • 1 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Travanj 2015 (1)
Ožujak 2015 (1)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (1)
Travanj 2014 (1)
Ožujak 2014 (2)
Veljača 2014 (6)
Siječanj 2014 (3)
Prosinac 2013 (1)
Studeni 2013 (3)
Kolovoz 2013 (8)
Srpanj 2013 (20)
Lipanj 2013 (30)
Svibanj 2013 (22)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga


E-knjiga ili elektronička knjiga (eng. e-book) je elektronički (digitalni) ekvivalent tiskanoj knjizi. E-knjiga može sadržavati i online časopise i digitalne knjige napravljene da budu slušane kao audio knjige. E-knjige su tehnologija koja se rapidno razvija i mijenja. Neke e-knjige se proizvode simultano s proizvodnjom tiskanih knjiga, iako se u mnogo slučajeva kasnije stavljaju u prodaju. Često se e-knjige proizvode nakon što su knjige već tiskane, obično skenirajem (Robotic Scanners), a ponekad se tekst unosi tipkovnicom.

Linkovi


PREPORUKA za čitanje

Dvojac bez kormilara