e-knjige

srijeda, 22.05.2013.

Coelho Paulo

Coelho Paulo - Alkemičar

Na dugom putu do ostvarenja svojih snova, glavni junak Coelhovog romana, vođen znamenjem i učeći univerzalni Jezik svijeta, otkriva tajnu života i čovjekova postojanja na Zemlji. Satkan od svevremenih istina, mudrosti i simbola što ih sadrže drevna ezoterijska znanja, Biblija i kabala, prožet toplinom, na tragu Saint-Exuperya i Bacha, ovaj će roman zasigurno naći put do mnogih srca.

Coelho Paulo - Dnevnik jednog Čarobnjaka

Uzbudljiva priča o hodočašću Paula Coelha. Putem za Santiago, srednjovjekovnim putem koji počinje u Pirinejima i vodi preko sjevera Španjolske do katedrale Svetog Jakova.
Iskustvo ovog hodočašća ostvarenog 1986. godine bilo mu je inspiracija za priču prepunu pustolovina, koja je, u isto vrijeme, fascinantna parabola o potrebi pronalaženja sopstvenog puta u životu. Na kraju, Coelho nas dovodi do zaključka da se čudesno uvijek nalazi na putu običnih ljudi.

Coelho Paulo - Peta gora

Radnja romana događa se u 9. stoljeću prije Krista. Biblijska priča o starozavjetnom proroku Iliji poslužila je Coelhu, uz njegovu bogatu imaginaciju da izgradi čudesan roman, prepun mudrosti i emocija, univerzalnih i najintimnijih. Prateći njegovu priču ne možemo izbjeći poniranje u spoznavanje samog sebe i smisao vlastitog postojanja, a također nalazimo motiv da promijenimo i obnovimo, ponovo sagradimo sami sebe.

Coelho Paulo - Pobjednik ostaje sam

Najnoviji roman planetarno popularnoga pisca odvija se u svijetu mode, filma, slave, bogatsva i posvemašnjg glamura, u manje od dvadeset četiri sata, za vrijeme Filmskog festivala u Cannesu. Uspješan ruski poduzetnik u takvu luksuznom okruženju ipak želi samo jedno - vratiti svoju ljubljenu, bivšu suprugu Ewu koja ga je ostavila zbog uspješnog modnog dizajnera. Mora li on pokrenuti sve najmračnije snage u sebi da bi privukao njezinu pozornost.

Coelho Paulo - Vještica iz Portobella

Kako pronaći hrabrost da budemo dosljedni sebi čak i ako nismo sigurni tko smo?
To je središnje pitanje romana Vještica iz Portobella, novoga djela Paula Coelha, autora međunarodnih bestselera. Posrijedi je priča o tajanstvenoj ženi po imenu Athena, a pripovijedaju je mnogi koji su je dobro poznavali ili je gotovo uopće nisu poznavali.
Kao i Alkemičar, Vještica iz Portobella jedna je od onih priča koje preobražavaju čitateljevo shvaćanje ljubavi, strasti i žrtvovanja.

Coelho Paulo - Zahir

Nakon što mu supruga, uspješna novinarka i ratna izvjesteljica, nakon desetogodišnjeg braka nestaje pod sumnjivim okolnostima, u životu slavnoga i bogatog pisca dolazi do dubokog unutrašnjeg loma. On odlazi u potragu za ženom, ali se ta izvanjska potraga, koja ga vodi kroz razne europske zemlje (pa i Hrvatsku), te Aziju, pretvara u retrospektivno sagledavanje i preispitivanje čitavog njegova dotadašnjeg života, svih njegovih bitnih momenata i prijelomnih trenutaka. Ovaj roman, koristeći se naslovnim motivom koji potječe iz islamske tradicije, zapravo govori o traganju modernoga urbanog čovjeka, izgubljena u kaosu i besmislu suvremene užurbanosti, težnje za uspjehom i potrošačkim potrebama, za istinskim duhovnim ispunjenjem. U tom smislu inicijalna potraga za iščezlom suprugom prerasta u svojevrsno hodočašće. U portret i životnu priču glavnog lika autor unosi brojne autobiografske elemente.



download - sve knjige:
Coelho Paulo - sve knjige

22.05.2013. u 22:01 • 4 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Travanj 2015 (1)
Ožujak 2015 (1)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (1)
Travanj 2014 (1)
Ožujak 2014 (2)
Veljača 2014 (6)
Siječanj 2014 (3)
Prosinac 2013 (1)
Studeni 2013 (3)
Kolovoz 2013 (8)
Srpanj 2013 (20)
Lipanj 2013 (30)
Svibanj 2013 (22)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga


E-knjiga ili elektronička knjiga (eng. e-book) je elektronički (digitalni) ekvivalent tiskanoj knjizi. E-knjiga može sadržavati i online časopise i digitalne knjige napravljene da budu slušane kao audio knjige. E-knjige su tehnologija koja se rapidno razvija i mijenja. Neke e-knjige se proizvode simultano s proizvodnjom tiskanih knjiga, iako se u mnogo slučajeva kasnije stavljaju u prodaju. Često se e-knjige proizvode nakon što su knjige već tiskane, obično skenirajem (Robotic Scanners), a ponekad se tekst unosi tipkovnicom.

Linkovi


PREPORUKA za čitanje

Dvojac bez kormilara